Teamability: het boek

Zo vorm je extreem gemotiveerde teams
3de druk
teamability_cover_small

Over het boek

Het Korps Commandotroepen heeft Roderick Göttgens een unieke inkijk geboden in hun werkwijze bij het ontwikkelen van onoverwinnelijke teams. Dit bewezen recept voor teamvorming heeft hij vertaald naar Teamability; dé methode om in iedere organisatie teams te vormen die het hoogst haalbare nastreven en die maar één ding willen: winnen!

De ultieme vorm van agile werken
Commando’s staan bekend om hun actiegericht handelen, besluitvaardigheid, creatieve denkwijze en aanpassingsvermogen in stressvolle en veranderlijke situaties. Ze benaderen uitdagingen en kansen op onnavolgbare wijze. Deze ultieme vorm van agile werken leidt tot uitzonderlijke prestaties.

Dit boek toont de lezer welke principes hier achter zitten en hoe deze principes in elke situatie toepasbaar zijn.

Bij bestelling van de paperback, ontvang je een gesigneerd exemplaar
met een persoonlijke noot!


Reacties op het boek

Kolonel René van den Berg (Commandant KCT)
Wat jij doet, is uitstekend beschrijven wat vele generaties commando's al jaren voelen, maar moeilijk onder woorden kunnen brengen. Knap gedaan. Bedankt voor je teamgeest!
Bol.com review
Boeiende schrijfwijze over het vormen van een goed, gemotiveerd team. De combinatie tussen commando's en het bedrijfsleven is een bijzondere. Nog even uitlezen en mijn team moet er ook aan geloven!
Managementboek.nl review
Met chirurgische precisie ontleedt hij de eigenschappen en kenmerken die nodig zijn, hoe ze zich tot elkaar verhouden en hoe ze elkaar beïnvloeden. Het geeft een aantal handvaten die elke organisatie en elk team direct kan toepassen om beter te worden. High performance is maakbaar, als je als organisatie helder bent over het resultaat dat je wilt bereiken, helder bent over de kaders, als je als team dat resultaat echt wilt behalen, daarin wilt investeren en het team boven jezelf stelt.
Mgt consultant review
De laatste tijd verschijnen er steeds meer op Special Forces gebaseerde "managementboeken" van vaak discutabele kwaliteit. Teamability is een klassieker en een must-read voor iedereen die écht wil weten wat de fundamentele basis is van de teams van het Korps Commandotroepen en die écht met die principes aan de slag wil gaan met het eigen team. En ik kan het weten, want ik heb zelf de groene barret en heb de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Met dit boek onder mijn arm kan ik eindelijk uitleggen hoe wij werk(t)en en welke meerwaarde die denkwijze heeft voor het bedrijfsleven. Zoals ik al eerder schreef: een must-read!