Teamability Team Experience

Onder druk vallen alle maskers af en toon je je ware gezicht!

Vertonen jullie effectief gedrag in relatie tot je doel?


Dit is de kernvraag. Antwoord op deze vraag is het startpunt voor teamgroei! In deze unieke teamtraining maken we de groeps- en teamdynamiek van jouw team zichtbaar. We laten je zien hoe jullie gedrag en jullie houding de effectiviteit en het resultaat van het complete team beïnvloed.

De training werkt als een vergrootglas, waardoor we meteen alle excuses kunnen overslaan. We ondersteunen jullie bij het versterken van wat er reeds is en helpen aanvullen waar nodig. Deze intensieve training zorgt ervoor, dat jullie als team een enorme transformatie doorgaan!

De Missie

Wat als je als team elkaar echt blind kunt vertrouwen, zonder angst? Wat als jullie elk obstakel, in elke situatie, aangaan, overwinnen en jullie doel, jullie missie, tot een groot succes maken? Wat als jullie als team kansen benutten en omzetten in goud?

De Teamability Team Experience legt het rotsvast basisfundament om dit te bereiken. De basis om teamsucces te bereiken én te versterken! Jullie groeien naar het Hoogste Niveau van Teamwork (= Teamability).

Ervaren doet inzien. Niet alleen nadenken over hoe teamwork moet worden vormgeven, maar het in de praktijk ervaren. De Teamability Team Experience is een “team-beproeving”.

Als team worden jullie uit je comfortzone gehaald en worden grenzen van de samenwerking opgezocht en verlegd. Dit is één van de meest krachtige middelen om individuen en teams in korte tijd te laten groeien. De fundamenten van jullie vorm van samenwerking en teamwork worden blootgelegd en versterkt!

We leggen daarbij continu de expliciete koppeling tussen de ervaring en de situatie op jullie eigen dagelijkse werkvloer. Want wat we hier in een uitvergrote vorm meemaken, gebeurt dagelijks op de werkvloer ook.

Het Resultaat

Deze uitdaging doen jullie niet voor niets, want het gaat je heel veel brengen. Bijvoorbeeld:
• Je inspireert je teamgenoten door je houding & gedrag;
• Jullie opereren optimaal onder druk;
• Onderlinge communicatie wordt effectief;
• Jullie zijn maximaal besluitvaardig in constant veranderende situaties en omgevingen;
• Iedereen is een leider, iedereen is een volger;
• Je leert je teamgenoten echt te vertrouwen. Jullie bouwen voort op elkaars krachten;
• Jullie ontdekken dat jullie samen meer aankunnen dan dat jullie voor mogelijk hielden.

Programmabeschrijving

De Teamability Team Experience is een programma gebaseerd op de uiterst effectieve trainingsmethoden van het Korps Commandotroepen. We combineren de theorie uit het boek “Teamability” met een werkwijze die deze theorie naar de praktijk brengt. Dit vraagt om inspanning op zowel individueel-  als op teamniveau. Jouw team moet constant, onder druk, de balans zoeken tussen verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid geven, tussen strategisch, tactisch en operationeel denken en doen. Elementen als omgevingsbewustzijn, creativiteit, vertrouwen, samenwerken, mentaliteit, voortbouwen op elkaars krachten, accepteren van elkaars “zwaktes”, effectief communiceren en (positief) beïnvloeden van anderen komen allemaal aan bod. En dat onder constante druk.

Dit is Teamability in Optima Forma!

Durven jullie deze ultieme uitdaging aan te gaan?

Frequently Asked Questions

Hoe lang duurt de Teamability Team Experience

De Teamability Team Challenge wordt in twee varianten aangeboden: 8 uur (1 dag) en 24 uur (2 dagen, incl. overnachting).

Is er een minimale & maximale groepsgrootte?

Om het maximale uit deze training te halen bestaat jouw team uit minimaal 5 leden. Er is geen maximum.

Waar wordt de Teamability Team Experience gehouden?

De Teamability Team Experience kan op elke gewenste plek worden uitgevoerd. Bij ons in de omgeving van Lisse / Lisserbroek, maar ook op een door jullie zelf gekozen locatie. Wij passen het programma aan, aan de mogelijkheden die de locatie biedt, zónder afbreuk te doen aan de effectiviteit van het programma!

Werken jullie met partners voor dit programma?

Voor deze training werken wij samen met voormalig Special Forces Operators van het Korps Commandotroepen. In combinatie met TeamForge staat hiermee een ijzersterk en zeer ervaren team dat niet alleen een ervaring neerzet, maar ook zorgt voor de bestendigheid naar de eigen dagelijkse praktijk.

Is deze training voor iedereen toegankelijk?

De Teamability Team Experience is toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie! Hier verstaan wij het volgende onder: een conditie die je toelaat om comfortabel te leven en je voldoende energie geeft om rustig te sporten (1 tot 2x per week).

Bij deelname vragen wij aan elke deelnemer om ons PAR-Q formulier in te vullen (Physical Activity Readiness Questionnaire), zodat we tijdens het programma altijd rekening kunnen houden met specifieke bijzonderheden.