Skip to main content
LeiderschapQuotes

Gelukkig 2016: nieuwe ronde, nieuwe kansen

By 31 december 2015No Comments

Het jaareinde komt met rasse schreden dichterbij. Het traditionele vuurwerk geknal wordt steeds luider, de uren en minuten tikken weg. Nog een paar uur en dan zit 2015 er op en staan we aan het begin van 2016. Een Nieuw Jaar, met nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. In dat licht blijft er een quote in mijn hoofd rondspoken.Een quote die ik heel vaak gebruik:

The only easy day was yesterday!

Persoonlijk vind ik dit één van de meest krachtige quotes die ik ooit heb gehoord (gebruikt door met name de Navy Seals). Het zegt namelijk alles als je ’tussen de regels leest’. Deze quote gaat over verandering, over onzekerheid over wat er gaat gebeuren, over complexiteit waar we mee te maken hebben en krijgen en over de onduidelijkheid die dit alles met zich meebrengt. Ofwel: het gaat over VUCA.

Maar deze quote gaat ook over kansen. Elke uitdaging, elke moeilijke taak, elke nieuwe dag is een nieuwe kans om datgene te veranderen wat we willen veranderen. Om dingen beter te doen dan dat we deden, om te beslissen hoe we omgaan met de situaties waarin we terecht komen. Nieuwe kansen om de lat (nog) hoger te leggen. Te durven en de status-quo te doorbreken.

Waarom schrijf ik dit?

Omdat dit precies de spirit is die ik elke dag opnieuw probeer uit te dragen en over te brengen op de mensen met wie ik werk, praat en leef. Het is dit gedachtegoed dat ik over probeer te brengen, met deze mentaliteit stap ik elke ochtend uit bed en ga ik opnieuw de uitdagingen van de dag aan. Lukt dat altijd? Nee, natuurlijk niet. Ik heb ook zo mijn ‘off days’, maar het is elke keer opnieuw de moeite waard hier voor te gaan. Het geeft energie en vormt daarmee het fundament onder het behalen van, in ieder geval mijn, succes.

[tweetthis display_mode=”box”]Gelukkig 2016: nieuwe ronde, nieuwe kansen[/tweetthis] Het nieuwe jaar 2016 zal daarin niet anders worden. Met deze mentaliteit zal ik beginnen aan wat ongetwijfeld opnieuw een mooi jaar zal worden. “Vooruit blijven kijken” is het credo en zal helpen de kansen te verzilveren en de uitdagingen het hoofd te bieden. En die zullen er genoeg gaan komen, daar twijfel ik geen seconde aan.

Ik wens jullie allen een Gelukkig Nieuw Jaar en een gezond en succesvol 2016 toe.

Afbeelding “The only easy day was yesterday” gevonden via Pinterest