https://www.youtube.com/watch?v=5lPtFEitBu4

TeamForge Livestream

Professionele livestreaming bereikbaar en betaalbaar

Professionele, high quality, livestream onbetaalbaar? Dacht het niet!

Een online livestream event is extreem waardevol: nieuwe prospects, marktinformatie, thought leadership, geïnformeerde medewerkers, om slechts een paar grote voordelen te noemen. Zeker in een tijd waarin onderlinge verbondenheid en betrokkenheid soms best een uitdaging kan zijn. Tegelijkertijd, en laten we er geen doekjes om winden: bij het organiseren van een succesvol livestream event komt meer kijken dan je denkt.

We weten dat er veel organisaties zijn die ook graag “iets” met livestreaming zouden willen doen als onderdeel van hun marketing- en communicatiestrategie, maar “waar beginnen we?”. We weten ook dat veel organisaties aanlopen tegen de soms hoge kosten en zichzelf afvragen “is het voor ons wel de moeite waard?”.

Techniek, studio, belichting, thema, interactie, presentaties, video’s, registratie, follow-up, herinnering, evaluaties, marketing. Slechts een kleine greep uit onderwerpen waar je over moet nadenken. Door de vele mogelijkheden zie je door de bomen het bos niet meer. Om nog maar te zwijgen van de vaak behoorlijk hoge kosten die een livestream event met zich mee kan brengen. Je moet mensen en materialen inhuren, je schaft zelf spullen aan of zit opgescheept met online abonnementen die je daarna niet snel meer gebruikt. Voor veel organisaties belangrijke redenen om toch nog maar niet of op kleine schaal ‘iets’ met livestream te doen. En dat is zonde, want daarmee laat je ook veel kansen onbenut!

Met TeamForge liepen we tegen dezelfde zaken aan. Stap voor stap zijn we hierin gaan investeren (camera’s, geluid, belichting, software, encoder, studio, marketing, etc), waardoor livestreaming in slechts een paar maanden voor ons één van de belangrijkste en meest succesvolle marketingkanalen is geworden.

Daarom bieden we graag ons kennis, kunde, ervaring én apparatuur aan om zo nog meer organisaties de kracht van livestream te laten ervaren. Je maakt daarmee laagdrempelig en betaalbaar gebruik van onze professionele faciliteiten. Dus “hoezo, onbereikbaar en onbetaalbaar“?

Als jij je focust op de inhoud, regelen wij de rest.

Wat we je bieden

Brons

EUR 660

per livestream event *

Livestreaming op een door jou zelf gekozen en geregeld platform.
(YouTube, Facebook, Zoom, MS-Teams, GoToWebinar, etc)

Wij verzorgen video, geluid en licht vanuit een door jou gekozen locatie. Bovendien adviseren we je m.b.t. registratie, marketing en interactie. Je regelt zelf hoe je dit vervolgens vormgeeft.

ZilverMeest gekozen

EUR 800

per livestream event *

Brons pakket, plus:
naast de standaard platformen, mag je ook gebruik maken van ons livestream platform.

Hierin kun je o.a. gebruik maken van chat, polls, enquêtes, evaluaties, etc. Bovendien zetten we samen met jou ook een compleet en geautomatiseerd registratieproces op, beginnende bij aanmelding t/m herinneringen en follow-up mails. De livestream vindt plaats vanuit een door jou gekozen locatie.

Goud

EUR 1000

per livestream event *

Zilver pakket, plus:
je maakt gebruik van de ingerichte studio van TeamForge.

Naast inrichting en setting krijg je hier ook de beschikking over extra (presentatie) schermen, extra belichting, etcetera.

*Elk event is als volgt opgebouwd:
2 uur voorbereiding, 90 minuten livestream, 1 uur afbouw (daarna EUR 75,- / uur)
Bij Zilver en Goud komt daar 2 uur extra bij voor ondersteuning in de marketing (daarna EUR 75,- / uur)
Gebruik van meerdere camera’s
Draadloze microfoons
Laptop input
Technicus

Je wilt livestreamen, maar weet nog niet precies hoe, wie, wat en waar? We denken graag met je mee! Neem contact op om te overleggen.

Wat wij altijd regelen

Beeld

In elke pakket maken we gebruik van minimaal 2 statische camera’s (op statief), die daardoor door één persoon zijn te bedienen.

Daarnaast kunnen we eenvoudig presentaties, websites, video’s of ander beeldmateriaal toevoegen om er een dynamisch geheel van te maken die de aandacht van de kijker blijft vasthouden.

Livestream encoding
Beeld en geluid van camera’s, microfoons en andere bronnen moet omgezet worden naar een te streamen signaal. Dit wordt “encoding” genoemd.

We doen dit op twee manieren: als webcam of via het RTMP protocol. Hiermee bedienen we zo’n beetje elk sreaming platform (b.v. YouTube Live, Facebook Live, Google Hang-Out, Zoom, Skype, MS-Teams, WebinarJam, GoToWebinar, etc).

Geluid

We maken gebruik van professionele microfoons om het geluid van de presentator (of presentatoren) vast te leggen.

Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om andere geluidsbronnen te koppelen en in de livestream hoorbaar te maken.

Licht

Naast beeld en geluid is goed licht cruciaal voor een kwalitatief hoogwaardige livestream.

Wij zorgen er voor dat er studiolampen aanwezig zijn die zorgdragen voor de basisverlichting. In overleg bekijken we welke sfeerverlichting we willen / kunnen toevoegen.

Waar we samen naar kijken

Het allerbelangrijkste van jouw livestream is natuurlijk het verhaal dat je wilt vertellen of wilt laten zien.

In het Brons pakket denken en kijken we met je mee, maar maak je deze inhoud volledig zelf op basis van de middelen die je zelf aandraagt.

In het Zilver en Goud pakket maak je gebruik van ons livestream platform, waardoor we je kunnen helpen met het verrijken van je content met behulp van bijvoorbeeld polls, enquêtes en call-to-actions.

De locatie, met de aankleding in het bijzonder, is belangrijk om de juiste sfeer voor jouw livestream te creëren.

In het Brons en Zilver pakket gaan wij er vanuit dat jij een mooie locatie regelt, waarin je een voor jouw livestream wekende setting kunt creëren. Uiteraard helpen we je hierbij met ideeën en suggesties.

In het Goud pakket maken we gebruik van de livestream studio van TeamForge. Deze kan op verschillende manieren worden ingericht voor uiteenlopende doeleinden.

Een goede, stabiele, internetverbinding is één van de meest cruciale onderdelen van een livestream. Hierbij geldt niet de downloadsnelheid, maar de uploadsnelheid. Hoe hoger hoe beter.

In het Brons en Zilver pakket gaan wij er vanuit dat jij zelf een snelle internetverbinding verzorgd, bij voorkeur bekabeld (dus niet over WiFi). In het Goud pakket regelen wij deze.

Ter info: een goede livestream vraagt om een uploadsnelheid van tussen de 5 mbit / seconde tot aan 20 mbit / seconde. Wil je weten wat de uploadsnelheid is op jouw beoogde locatie. Doe dan een snelheidstest via Google of via M-Lab.

Kun je de vereiste uploadsnelheid niet waarborgen (b.v. omdat er geen kabel mogelijk is), dan hebben we ook nog de mogelijkheid om via 4G te livestreamen. Hier komen wel extra kosten bij kijken, afhankelijk van de duur en de inhoud van de livestream. Neem contact op voor meer informatie.

Contact

Klaar voor de volgende stap in livestreaming? Neem dan contact op.

Let op: wij verhuren onze apparatuur niet los zonder technicus! En waarom zou je dat ook willen? Als jij je concentreert op de inhoud, regelen wij de rest.