OVER TEAMFORGE

Kernwaarden

1

Open

2

Grensverleggend

3

Bekwaam

4

Trouw

5

Leergierig

Visie

Alles wat een team nodig heeft om succesvol te zijn,
is in beginsel al aanwezig ín en rondom het team.

Het zijn patronen die houding & gedrag van teamleden beïnvloeden en sturen. Gecombineerd met factoren als perceptie, situatie en context is dit bepalend voor het succes dat een team of organisatie kan bereiken.

Het is de combinatie tussen patronen, houding & gedrag, perceptie, situatie en context wat TeamForge verstaat onder “teamcultuur”. Wie die beheerst, beheerst ook het resultaat. En vormt zo een High Performance Team.

Ontdek wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Missie

Potentieel omzetten in kracht en succes

Doordat in de basis alles aanwezig is om als team succesvol te zijn, is de potentie van elk team groot. Maar er is een kloof tussen potentie en realiteit: de praktijk laat vaak zien dat die potentie er (nog) niet uitkomt of niet maximaal wordt benut. De teamcultuur is geen cultuur die bewust is opgebouwd, maar in de meeste gevallen als vanzelf is ontstaan. Veel teams berusten hierin, omdat ze zich er niet van bewust zijn of omdat ze niet weten hoe en waar te starten. Het effect hiervan is dat het maximaal resultaat niet wordt bereikt (b.v. deadlines en KPI’s worden niet gehaald, het eindproduct voldoet ‘net niet’, de klant is ontevreden, concurrent is eerder, etc).

TeamForge onderkent deze kloof en is opgericht om teams te ondersteunen het potentieel van hun mensen en omgeving aan te boren en om te zetten in kracht én resultaat. Dit leidt tot een teamcultuur die bewust is opgebouwd en nodig is om het doel van het team te bereiken.

Ontdek wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Hoe

We zien onszelf als “force multiplier”:
we versterken wat er is en vullen aan wat er moet zijn.

Dit doen we door ons bewezen “Teamability” framework toe te passen. Ontwikkeld in samenwerking met het Korps Commandotroepen, biedt Teamability de vertaalslag naar basisprincipes voor teamwork, toepasbaar in het bedrijfsleven. Hierin komen kennis, inzicht, ervaring en geleerde lessen op twee manieren bij elkaar:

  • De theorie achter hoe een team, dat succesvol wil zijn, werkt en welke aspecten daar ALTIJD een rol bij spelen, ongeacht de situatie, ongeacht de uitdaging, ongeacht de branche. Dit biedt inzicht in de teamdynamiek en waarom zaken gaan zoals ze gaan;
  • De praktijk, waarin Teamability en al haar aspecten ALTIJD terugkomen en getraind kunnen worden. Dit biedt ervaring in wat er gebeurd als een team gaat werken aan de teamdynamiek.

Inzicht en ervaring wordt op een unieke, onconventionele en uitdagende manier gecombineerd en beschikbaar gemaakt voor elk team dat zichzelf verder wil ontwikkelen en wil groeien naar High Performance.

Wat

Inzichten opdoen én ervaren

TeamForge biedt teams ongeëvenaarde oplossingen om een cultuur van High Performance te creëren.  Dat doen we op unieke, onconventionele en uitdagende wijze. Hierbij gaan we het liefst naar buiten, letterlijk.

Door challenges, instructies, (zelf-groei) oefeningen, teamcoaching, workshops en keynote presentaties.

We prikkelen en dagen teams uit om uit hun comfortzone te stappen. Inzichten worden opgedaan en omgezet in ervaringen die bijblijven.

Geloof in de kracht van het individu,
Vertrouw op de kracht van het team.