Teamability Team Challenge

Leg in 24 uur het fundament voor het Hoogste Niveau van Teamwork

De Missie

Om kunnen gaan met stress-situaties maakt je als team flexibel en wendbaar en is een grote stap voorwaarts in het streven naar High Performance.

Wat als je als team elkaar echt blind kunt vertrouwen, zonder angst? Wat als jullie elk obstakel, in elke situatie, aangaan, overwinnen en jullie doel, jullie missie, tot een groot succes maken? Wat als jullie als team kansen benutten en omzetten in goud?

De Teamability Team Challenge legt een rotsvast basisfundament om dit te bereiken. De basis om toe te groeien naar het Hoogste Niveau van Teamwork (= Teamability).

Ervaren doet inzien. Niet alleen nadenken over hoe teamwork moet worden vormgeven, maar het in de praktijk ervaren. De Teamability Team Challenge is een “team-beproeving”. Als team worden jullie uit je comfortzone gehaald en worden grenzen van de samenwerking opgezocht en verlegd. Dit is één van de meest krachtige middelen om individuen en teams in korte tijd te laten groeien.

We leggen daarbij continu de expliciete koppeling tussen de ervaring en de situatie op jullie eigen dagelijkse werkvloer. Want wat we hier in extreme meemaken, gebeurt dagelijks op de werkvloer ook.

Teamability 24h Team Challenge

Het Resultaat

Deze beproeving doen jullie niet voor niets, want het gaat je heel veel brengen. Bijvoorbeeld:

 • Je inspireert je teamgenoten door je houding & gedrag;
 • Jullie opereren optimaal in stressvolle situaties;
 • Onderlinge communicatie wordt effectief;
 • Jullie zijn maximaal besluitvaardig in constant veranderende situaties en omgevingen;
 • Iedereen is een leider, iedereen is een volger;
 • Je leert je teamgenoten echt te vertrouwen. Jullie bouwen voort op elkaars krachten;
 • Jullie ontdekken dat jullie samen meer aankunnen dan dat jullie voor mogelijk hielden.
Teamability Team Challenge - Resultaat

Programmabeschrijving

De Teamability Team Challenge is een programma gebaseerd op de uiterst effectieve trainingsmethoden van het Korps Commandotroepen. We combineren de theorie uit het boek “Teamability” met een werkwijze die deze theorie naar de praktijk brengt. Dit vraagt om inspanning op zowel individueel-  als op teamniveau. Jouw team moet constant, onder druk, de balans zoeken tussen verantwoordelijkheid nemen en verantwoordelijkheid geven, tussen strategisch, tactisch en operationeel denken en doen. Elementen als omgevingsbewustzijn, creativiteit, vertrouwen, samenwerken, mentaliteit, voortbouwen op elkaars krachten, accepteren van elkaars “zwaktes”, effectief communiceren en (positief) beïnvloeden van anderen komen allemaal aan bod. En dat onder constante druk. Dit is Teamability in Optima Forma!

Teamability Team Challenge - Programma

Programmaopbouw

Teamwork op het Hoogste Niveau ontstaat niet vanzelf. Om dit niveau te bereiken moeten jullie een aantal stadia door, evoluties genaamd. In elke evolutie komt de nadruk steeds meer te liggen op effectief teamwork en samenwerken.

Op hoofdlijnen ziet het programma er als volgt uit:

 1. Evolutie 1: Ken je Omgeving. Waar ben je en waar sta je als team en als individu?
 2. Evolutie 2: Ontwikkel de juiste Mentaliteit. Uit welk hout zijn jullie gesneden?
 3. Evolutie 3: Leer te Vertrouwen. Durven jullie je afhankelijk op te stellen van elkaar?
 4. Evolutie 4: Creëer voldoende Bescherming. Beschikken jullie over de juiste middelen?
 5. Evolutie 5: Act & Reflect. Zijn jullie in staat om onder druk de balans in teamwork te houden?

Aan het eind van elke evolutie vindt een uitgebreide After Action Review plaats: Waarom deden we dit, wat ging er goed, wat vraagt meer aandacht en waar gaan we ons in de volgende evolutie op focussen. Dit creëert veel ruimte voor (eigen) observaties, reflecties, (zelf) analyse en coaching, zowel individueel als op het team.

Trainers

Voor dit programma werken wij samen met voormalig Special Forces Operators. In combinatie met TeamForge staat hiermee een ijzersterk en zeer ervaren team dat niet alleen een ervaring neerzet, maar ook zorgt voor de bestendigheid naar de eigen dagelijkse praktijk.

Praktisch

Groepsgrootte

Om het maximale uit deze training te halen bestaat jouw team uit minimaal 5 leden. Er is geen maximum.

Tijdsinvestering

De Teamability Team Challenge duurt 24 uur, exclusief reistijd naar de start locatie. Starttijd in overleg. Standaard om 20.00u.

Meer informatie

Durven jullie de uitdaging aan te gaan? Neem contact op als je klaar bent om de volgende stap te nemen.

Let op!

De Teamability Team Challenge is toegankelijk voor iedereen met een goede basisconditie! Hier verstaan wij het volgende onder: een conditie die je toelaat om comfortabel te leven en je voldoende energie geeft om rustig te sporten (1 tot 2x per week).

Bij deelname vragen wij aan elke deelnemer om ons PAR-Q formulier in te vullen (Physical Activity Readiness Questionnaire), zodat we tijdens het programma altijd rekening kunnen houden met specifieke bijzonderheden.

Teamability Team Challenge - Praktisch